Veel gestelde vragen:

Hoe kies ik het juiste huis?
Bekijk eerst de overzichtelijke beschikbaarheids-kalender, hier kan u gemakkelijk zien welke huizen er nog beschikbaar zijn voor welke periode of gebruik de blauwe knop hier aan de rechter zijkant.

Hoeveel kost een huis huren per week?
De huurprijzen zijn sterk afhankelijk van de grootte, het luxe niveau, de ligging en vooral van de periode in het jaar. Bij elk huis staat een tabelletje met de verschillende periode-prijzen. Heb je graag een overzicht van alle prijzen? Bekijk dan dit overzicht.

We willen een huis huren. Hoe gaan we te werk?
In tegenstelling met de grote en onpersoonlijke booking-sites doen wij het nog graag op de trage methode. Bij elk huis is er een kort contact formuliertje, vul dat gewoon even in en klaar.
U boekt of betaald eigenlijk nog helemaal niets. Binnen 24 u beantwoorden we u persoonlijk met een offerte voor dat bepaald huis in die bepaalde periode.
U zult dan ook, na uw goedkeuring, uitgenodigd worden om een voorschot te betalen van ongeveer 20 %.
Nu bent u zeker dat we dat huis voor u hebben vastgelegd. 40 dagen voor uw vertrek wordt u geacht spontaan het saldo-bedrag plus een de waarborg over te schrijven op onze rekening met vermelding van huis en aankomstdatum:

mijn bankgegevens:
Zalig Algarve BV
Iban: BE98 7340 5904 2693
Swiftcode: KREDBEBB

Tom Gysels
2660 Hoboken
België
BTW: BE0786 336 933
Tel: +32 495 54 41 42

Zijn de prijzen all-in of moet ik later nog reserveringskosten betalen?
Bij ‘Zalig Spanje’ & ‘Zalig Algarve’ betaalt u geen reserveringskosten, administratiekosten of andere extra kosten.
De automatisch gegenereerde prijzen hier online zijn onder voorbehoud van fouten en zijn nog niet bindend, onze prijzen op onze offerte zijn dat wel.

OK we hebben het voorschot en de hoofdsom en de waarborg betaald. Wat nu?
Dank u voor uw betaling! U krijgt een bevestigingsmail met daarin uw kwitantie en de routebeschrijving en de contactgegevens van uw gastheer/vrouw ter plaatse. We spreken een aankomstuur af. U zal live ontvangen worden op het afgesproken tijdstip.

Kan ik ook gewoon op doordeweekse dagen aankomen en vertrekken?
Ja, dat kan soms, buiten het hoogseizoen. Vanwege vaak hoge vluchttarieven tijdens weekends zijn soms ook andere aankomst/-vertrek -dagen mogelijk. Wanneer het gunstiger uitkomt kunt u dus ook bijvoorbeeld 8 of 11 dagen reserveren. We willen er wel rekening mee te houden dat er niet te veel “onbezette” dagen tussen de boekingen ontstaan. In het hoogseizoen geven vele eigenaars de voorkeur aan de ‘zaterdag – zaterdag’ boekingen.

Als ik langer dan een week blijf, hoe wordt dan de huursom berekend?
Voor elke extra dag bovenop een week of weken wordt gewoon het weektarief door 7 gedeeld. Sommige huizen voorzien een korting van 50€ voor boekingen vanaf de tweede week.

Kan ik korter dan een week huren?
In principe verhuren wij de vakantiehuizen minimaal voor een week. Hierop zijn onze prijzen gebaseerd. Indien u bijvoorbeeld 5 dagen zou willen huren kunt u hiervoor een prijsopgave aanvragen.

Mag ik een huisdier meenemen of misschien ook meerdere?
De meeste eigenaars zijn niet zo heel blij met huisdieren helaas. Bij twijfel kunt u dit even per e-mail vragen. U krijgt zo mogelijk vandaag nog antwoord.

Wanneer is het zwembad gebruiksklaar?
Op de pagina van iedere vakantiewoning staat in welke periode het zwembad gebruiksklaar is. Bij de meeste villa’s is dat het gehele jaar.

Moeten wij handdoeken en beddengoed meenemen?
Nee, dat is niet nodig. Bij alle getoonde vakantiehuizen zijn deze zaken voor u aanwezig.

Hoe zit het met de schoonmaak?
De eindschoonmaak is meestal inclusief. Bij uitzondering staat dit duidelijk vermeld.

Ik wil vandaag een vlucht boeken, hoe weet ik nu dat straks het huis nog vrij is?
Stuur ons een e-mail met de naam van het vakantiehuis, een telefoonnummer waarop u goed te bereiken bent en de door u gewenste huurperiode, wij geven u z.s.m. bericht dat het huis even voor u wordt vastgehouden, zodat u rustig uw vlucht kunt boeken. Wanneer u wilt kunt u ons ook bellen.

Hoe zit het met de aankomst- en vertrektijd?
De aankomsttijd en vertrektijd verschilt per woning en varieert tussen 10.00 uur en 16.00 uur. Deze tijden staan vermeld in de bevestigingsbrief.

Hoe er rekening dat uw vertrekdag ook dikwijls een aankomstdag is voor nieuwe klanten, We hebben altijd minstens 5 uur nodig om het huis terug schoon te krijgen, vandaar dat we u vriendelijk verzoeken het huis ten laatste om 10:00 u te verlaten.

Ik wil langer blijven of zelfs overwinteren, krijg ik dan korting?
Wanneer u een lange periode huurt kunt u een speciale prijs aanvragen per e-mail of via het formulier onderaan iedere ‘huispagina’.

Is het huis dat ik leuk vind kindvriendelijk?
Uw kinderen zullen genieten van het mooie weer, de tuin en vooral van het zwembad. Echter niet overal is het zwembad afsluitbaar. Meestal niet zelfs. Door een huis te betrekken verklaart u zich akkoord dat u zelf volledig verantwoordelijk bent voor alle ongevallen in en rondom het huis en het zwembad zowel voor uzelf als voor uw gasten.
Een zwembad is GEVAARLIJK voor kleine kinderen! LET DUS OP uw kinderen a.u.b. Er zijn verhuur-websites die pretenderen een kindveilig zwembad aan te bieden, huur dan daar a.u.b. Naar onze opinie is en blijft een zwembad een gevaar, wees hiervan bewust a.u.b.

Is er een kinderbedje of kinderstoel aanwezig in het huis dat ik wil reserveren?
Voor elk huis kunt u een kinderbedje en/of kinderstoel aanvragen. Gelieve dit wel even bij uw reservatie duidelijk te vermelden a.u.b. Meestal wordt er een klein bijdrage gevraagd voor het klaarzetten en voor het wassen van het babybeddengoed.

Hoe kan ik het huis dat ik gehuurd heb makkelijk vinden?
U ontvangt na de reservering een routebeschrijving. U krijgt ook de GPS link zodat u er gemakkelijk met behulp van uw smartphone kan geraken. Tip: oefen hier even op voorhand mee.

Hoe ontvang ik de waarborg terug?
Al uw verblijf schadevrij was zal de waarborg een week na uw verblijf terug op uw rekening gestort worden, ook indien u betaalde via PayPal.

Was er toch schade zullen we die samen bespreken. Kleine schade zoals bv. het breken van een glas of een bord beschouwen we als normale slijtage en wordt in principe niet aangerekend.

Mijn vraag staat hier niet bij, wat zal ik doen?
U kunt gewoon even bellen met ‘Zalig Algarve’: +32 495 54 41 42 of stuur een ons een mailtje.
U krijgt zo mogelijk binnen een halve dag nog antwoord.

 

 

Huurvoorwaarden

Over ons

Beleef de mooiste streek van Portugal in een luxe accommodatie van “Zalig Algarve”

“De prachtige villa’s en appartementen zijn voorzien van alle luxe en comfort”

Een diversiteit aan natuur en cultuur, waaronder een helderblauwe zee en goudkleurige zandstranden, vrijwel het gehele jaar door mooi weer en een bijzonder gastvrije bevolking. De Algarve, gelegen aan de zuidkust van Portugal, heeft werkelijk alle ingrediënten voor een heerlijke, ontspannen zonvakantie. Wie zijn ervaring in deze streek compleet wil maken, doet er goed aan te verblijven in een accommodatie van ZaligAlgarve. De prachtige villa’s en appartementen zijn voorzien van alle luxe en comfort, waardoor u ultiem kunt genieten van al het moois dat de Algarve te bieden heeft.

Het begon met de verhuur van één luxe vakantiewoning in 2009. Inmiddels bestaat het aanbod van Zalig Algarve uit 32 schitterende accommodaties. “We kwamen op het idee nadat ik met mijn gezin een luxe vakantiewoning kocht in het gebied”, vertelt oprichter en eigenaar Tom Gysels. “Tijdens de momenten dat wij niet in de woning konden verblijven, wilden we het graag verhuren. Mijn passie voor fotografie en het bouwen van websites bleken de perfecte bouwstenen voor het creëren van een platform om huurders aan te trekken. Al gauw was onze vakantiewoning voor een groot deel van het jaar verhuurd. Bevriende Nederlanders en Belgen die ook een woning in het gebied hadden, raakten enthousiast en zo is het concept ontstaan van een kleinschalig verhuurbedrijf van luxe vakantiewoningen in de Algarve.”

Hoge kwaliteit en excellente service

Anno 2019 hebben de huurders van Zalig Algarve de keuze uit dertien prachtige accommodaties, variërend van tien weelderige villa’s en landhuizen tot twee schitterend gelegen appartementen, allemaal met een zwembad.

“Alle accommodaties zijn door mij zelf geselecteerd, bezocht en gefotografeerd”, vertelt Tom. “De eigenaren ken ik persoonlijk, waardoor het contact erg prettig en laagdrempelig is.

Die kleinschaligheid is onze kracht. Het aanbod willen we dan ook beperkt houden tot maximaal twintig luxe vakantiewoningen, zodat we die kwaliteit kunnen blijven waarborgen. Overigens wordt de hoge kwaliteit ook gegarandeerd door de lokale huurvergunning die alle verhuurders hebben. Hierdoor voldoet iedere vakantiewoning aan strenge eisen. Daarnaast hechten wij veel waarde aan een excellente service. Huurders worden door mij persoonlijk gebriefd, waarbij ze uitgebreide informatie krijgen over het gebied en de accommodatie. Wanneer zij bij de accommodatie aankomen, worden ze welkom geheten door een ‘host on the spot’ die hen ontvangt, rondleidt en te woord staat. Ook krijgen huurders het telefoonnummer van de eigenaar, zodat zij, indien nodig, direct met elkaar in contact kunnen staan. Bij vragen kunnen huurders mij 24 uur per dag bereiken. Alles om het verblijf van onze huurders compleet te maken.”

Paradijs voor golf- en natuurliefhebber

Vanuit de geweldige accommodatie kunnen huurders optimaal genieten van al het moois dat de Algarve te bieden heeft. Denk: een bijzondere mix van prachtige natuur en cultuur en een heerlijk zacht klimaat (gemiddeld driehonderd zondagen per jaar). “Zelf werd ik, gedurende mijn eerste bezoek aan Algarve zo’n tien jaar geleden, direct verliefd op de streek”, aldus Tom. “Ik was verrast door de diversiteit en de puurheid van de omgeving. De kust van Algarve behoort tot één van de mooiste van Europa. En ook het binnenland ademt een heel bijzondere sfeer, met zijn glooiende landschappen, grote rotspartijen en beboste bergen, afgewisseld met sfeervolle witte dorpjes.

Ook bijzonder is de veelheid aan golfbanen die u in het gebied vindt. Met 34 banen en twee in de maak, is Algarve een walhalla voor golfliefhebbers. De mooiste drie golfbanen bevinden zich binnen een half uur rijden. Hole 16 van de golfbaan Royal (Vale do Lobo) is zelfs de meest gefotografeerde hole van Europa. Van hieruit heeft u een prachtig uitzicht op het goudkleurige zandstrand en de helderblauwe zee.

Daarnaast is Algarve ook een groot culinair paradijs. In de vele gezellige restaurantjes geniet u van heerlijke authentieke Portugese gerechten in een bijzondere sfeer. En ervaart u de gastvrijheid van de bevolking die, in tegenstelling tot vele andere Europese landen, goed Engels spreekt. Kortom: u vindt hier werkelijk alles om te genieten van een heerlijke zonvakantie.”

Tekst: Dana Otten- MODANA communicatie- www.modana-communicatie.nl

Contact

Zalig Spanje & Zalig Algarve

Tom Gysels
Kloosterstraat 99
2660 Hoboken

Zalig Algarve BV

BTW BE0786 336 933

tel +32 495 54 41 42

tomgysels@gmail.com

of zon@zaligalvarve.be

Facebook

Facebook Zalig Algarve