Dank u voor uw interesse in de mooiste stranden van Europa.

Algarve is wereldberoemd om zijn prachtige stranden maar er zijn er wel meer dan 150.
Zie hier door het bos weer de bomen en download onze 180 pagina’s dikke E-book: Stranden in Algarve

 

Deze uitgebreide strandengids is de ideale lectuur voor in het vliegtuig onderweg naar Algarve bijvoorbeeld.

De stranden van Algarve hebben fijn wit zand!

Soms kilometers lang en meer dan 100 meter breed (bv. Praia da Falesia= 15 km lang) en soms heel klein verscholen in baaitjes tussen de rotsen of tussen de okergele kalksteen kliffen. (bv. Praia Secreta)

Op veel plaatsen zie je, wanneer je midden op het strand staat en je maakt een rondje van 360°, niets anders dan puur natuur.

Er zijn meerdere stranden in Algarve die al meermaals zijn uitgeroepen tot de mooiste van Europa.

Van west naar oost:

  • Praia da Amoreira, Aljezur, Algarve
  • Praia da Marinha
  • Praia de Benagil, Cathedral Cave beach
  • Praia da Falesia
  • Farol Island & Praia Deserta
  • Praia do Ancão
  • Praia do Barril
  • Ilha de Tavira

Veel stranden ( 87 in 2020) hebben het Blue-Flag kwaliteitslabel verdiend van de Europese commissie door hun inspanning om hoog te scoren op gebied van onder meer , waterkwaliteit, milieubeheer, veiligheid en dienstverlening, milieueducatie en informatie.
Met 200 km kustlijn, zijn er veel stranden en baaien om te ontdekken en zeker te veel om hier op te noemen. Bekijk de volledige Algarve standenlijst hier

Voor mensen die graag drukke stranden hebben met heel veel animo zijn er de stranden van Portimão en Albufeira. Voor mensen die graag een rustiger strand verkiezen zijn er de uitgestrekte stranden in Ooste Algarve, bv Praia de Barril. De surfende jeugd is dan weer helemaal gek van de stranden aan de westkust in de streek rond Aljezur bv. Praia da Amoreira

De Algarve is verdeeld in 3 regios; West, Centraal en Oost Algarve.

West Algarve regio

West Algarve heeft kleinere dorpjes, die soms iets verder uit elkaar liggen, de sfeer hier is meer relaxed. In de zomer is het hier meestal koeler dan elders in Algarve. Deze streek heeft een enorme aantrek bij jongeren en jonge gezinnen met kinderen en natuurlijk ook bij de vele surfers.

Aljezur, Sagres, Lagos

Centraal Algarve regio

In Centraal Algarve bevindt zich de beroemde Gouden Driehoek, van Vilamoura, Vale do Lobo en Quinta do Lago, synoniem aan luxe leven, maar het is ook hier dat Ria Formosa begint en zich tot 40 km oostwaarts, een prachtig natuurreservaat.

De stranden hier zijn over het algemeen wat drukker, maar er zijn nog genoeg stranden te vinden waar u rustig van de zon en zee kunt genieten.

Vilamoura, Almancil, Faro, Olhão

Oost Algarve regio

Hier is het landschap van glooiende heuvels, kleine dorpjes, en lange, lange gouden stranden, bezaaid met lagunes en zandbanken. De zeewatertemperatuur in Oost Algarve is meestal hoger dan de rest van de Algarve.

Cabanas, Cacela velha, Tavira, Monte Gordo, Vila Real de Santo Antonio

Nog meer weten oven de stranden van Algarve? Algarve tips beaches

 

Bekijk hier de playlist van onze favoriete Algarve video’s

Bekijk hier de Algarve Strandengids