Blog bericht De stranden in Algarve

Wat kunnen we zeggen over de meer dan 100 zandstranden die de Algarve op de toeristische kaart hebben geplaatst? Vast en zeker niets meer dan wat hun vurigste liefhebbers al lang weten.
Deze stranden herbergen eindeloze emoties die worden blootgelegd door het fijne zand, door de zilte lucht die onze neusgaten binnendringt, door de blauwgroene zee, door de bewoners van de getijdepoelen (zoals de krab of de zeester) en van de kust (zoals dolfijnen), door de warme zon die het natuurlandschap goud kleurt, en door de activiteiten die het strand ons biedt.
Die zijn er in overvloed, perfect voor wie niet stil kan zitten: surfen, bodyboarden, waterskiën, windsurfen, kitesurfen, parasailing, georganiseerde boottochtjes, sportvissen, waterfietsen of kajakken, beachballen aan zee, enorme zandkastelen bouwen, een boek lezen of gewoon in het frisse water van de Atlantische Oceaan zwemmen.
Op onze stranden kan dit allemaal. En als u een doorgewinterde strandganger bent, dan heeft u vast al een paar van onze veilige en met uitstekende voorzieningen uitgeruste stranden uitgeprobeerd.
Maar fan zijn van de stranden van de Algarve betekent meer dan dat: het is een erkenning dat ze zoals geen ander de aantrekkelijkste stranden zijn voor zomervakanties en winterse wandelingen, als een alternatief voor de bergen. Het is een erkenning dat maar weinig geneugten het genot om het strand onder ons te beleven overtreffen.
Is dat uw geval? Dan heeft u de juiste gids in handen. Want dankzij deze gids zult u stranden ontdekken waar u nog nooit bent geweest, nog een keer naar uw meest geliefde stranden gaan en een top creëren van uw favoriete stranden, nadat u op alle stranden uw strandlaken heeft
uitgelegd. U heeft ruim 200 km kust tot uw beschikking, gehezen blauwe vlaggen en kliffen, baaien, grotten en rotsen die uw blik vervullen. En natuurlijk de beste stranden van Europa.
Dat zeggen wij niet alleen: de Algarve is door de World Travel Awards wederom uitgeroepen tot beste Europese strandbestemming.

Dit zijn genoeg redenen om fab te worden van het belangrijkste toeristische product van de regio.
Wacht daarom niet langer. Ga een paar dagen (en waarom niet een paar weken?) naar de Algarve, geef u over aan het dolce far niente
van de vakantie en bezoek onze “duizend en een” stranden.
Na afloop beloven wij u dat u duizend en een redenen zult hebben om terug te keren.

de stranden in Algarve